onsdag 31. oktober 2012

Ny inspirasjon!




31 oktober!



Halloween har sin bakgrunn i Kelternes markering av nytt år. Allerede for mer enn 2000 år siden feiret kelterne Halloween og Allehelgensdag i månedsskiftet mellom oktober og november.


Markering av nytt år

Det Keltiske folket, som levde på de Britiske øyer og i Nord-Frankrike for mer enn 2000 år siden, markerte overgangen til et nytt år den 1. november. Kelterne mente at det gamle året døde om kvelden den siste dagen i oktober. Denne dagen markerte slutten på sommeren og innhøstingen, en tid der mange menneskeliv gikk tapt. Kelterne mente også at grensen mellom det levende og det døde var kvelden før det nye året. Dette var natten da spøkelsene returnerte til jorden for å skape bråk og ødelegge avlingen.

Minnefest for alle helgener og martyrer

 Både i Statskirken og i Den katolske Kirke er Allehelgensdag en bevegelig helligdag, som er lagt til den første søndagen i november. Allehelgensdag eller Helgemesse er en gammel minnefest for alle helgener og martyrer.




Denne krabaten henger foran inngangsdøren vår!


Vi har hatt flere utkledde barn på døren i kveld, godt vi hadde godteriet klart!






søndag 28. oktober 2012

Halloween Party!


I går kveld hadde vi Halloween fest hjemme hos oss med folk fra skolen til Andreas! Det ble kjempe suksess og folk koste seg. Hyggelig for meg å bli bedre kjent med Andreas sine klasse kamerater som var utrolig hyggelige! Veldig internasjonalt miljø med folk fra Island, Canada, USA, Polen, England og Skottland. Gøy å kle seg ut og det ble mange forskjellige kostymer:)



Her er Drakula Andreas!




                                           Det ble Catwoman på meg:)



                                                                                Skummelt par;)



                                            Masse morsomme folk!





                                   Marie Antoinette og Aladdin!






Betty Crooker Sykt Gode Sjokolade Muffins!!



søndag 21. oktober 2012

Glasgow Necropolis

                        Enda en herlig høstdag med solskinn!

I dag gikk vi for å se Katedralen av Glasgow, og ante ikke at det var så mange nydelige steder her i byen. Katedralen ble bygd på 1100 tallet og like ved er Glasgow Necropolis som er et Viktoriansk gravsted hvor 50,000 mennesker er begravet. Her får dere en smakbit av hvordan det ser ut!


            



           Her er bilde av et hotel på Cathedral Square!





Et minnesmerke utenfor katedralen for de 130,000 barna som ble "eksportert" fra Storbritannia som      barnearbeidere over en periode på 100 år. Dette tok slutt i 1967. Fine ord!




Katedralen!




















                                                              Magisk!








                                      Nydelig utsikt over byen!











                                            Klær henger fortsatt til tørk!